Brenet en Van Overeem opgeroepen voor Jong Oranje na tweetal afmeldingen

Daley Sinkgraven en Rick Karsdorp hebben zich maandagmiddag afgemeld voor Jong Oranje. Beide spelers liepen dit weekend een blessure op. Bondscoach Fred Grim heeft Joshua Brenet (foto) en Joris van Overeem opgeroepen als hun vervangers.

In maart moest Sinkgraven ook al verstek laten gaan bij Jong Oranje. Destijds had de middenvelder van Ajax een scheurtje in zijn lies, waardoor hij niet kon meespelen in de oefeninterland tegen Jong Frankrijk. Dit keer speelt een enkelblessure Sinkgraven parten. De creatieveling speelde zondag wel gewoon negentig minuten mee tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0).

Bij Karsdorp is zijn lies de grote spelbreker. De rechtsback van Feyenoord, die in de jeugd overigens als middenvelder speelde, liep die blessure op in de verloren Eredivisietopper tegen PSV (3-1) . Diezelfde kwetsuur zat Karsdorp eerder dit seizoen ook al dwars, waardoor hij het competitieduel met Vitesse niet kon uitspelen.

Brenet en Van Overeem, die beiden deel uitmaakten van de voorlopige selectie, mogen zich door de blessures van Sinkgraven en Karsdorp alsnog melden bij het keurkorps van Grim, dat zich voorbereidt op de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden. Jong Oranje speelt op 4 en 8 september achtereenvolgens tegen Jong Cyprus (thuis) en Jong Turkije (uit). Na het mislopen van het jeugd-EK van afgelopen zomer hoopt Jong Oranje zich dit keer wel te plaatsen voor het Europese eindtoernooi, dat in de zomer van 2017 plaatsheeft in Polen.

PSV Eindhoven, Teamcamp Bad Erlach, July 2014 (180)” by Steindy (talk) 10:48, 25 July 2014 (UTC) – Own work. Licensed under GFDL 1.2 via Wikimedia Commons.

Praat Mee!