Goed nieuws voor Ajax: ‘United en Real bereiken akkoord over De Gea en Navas’

Keylor Navas wordt de vervanger van David De Gea bij Manchester United. Laatstgenoemde vertrekt voor veertig miljoen naar Real Madrid. Zo meldt journalist Guillem Balague, werkzaam voor onder andere Sky Sports, maandagavond op Twitter.

De transfer van De Gea naar Real Madrid zat er al de hele transferperiode aan te komen, maar de clubs waren het nog altijd niet eens. Ook wilde United eerst opzoek naar een goede vervanger. Een veelgenoemde naam was die van Ajax-speler Jasper Cillessen. De Amsterdammers lijken enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt echter opgelucht adem te kunnen halen nu Real-doelman Navas naar de ploeg van Louis van Gaal vertrekt.

Real en United werden het volgens de Sky Sports-journalist uiteindelijk een dag voor het sluiten van de Engelse transfermarkt eens over een transfersom van veertig miljoen euro, inclusief Navas. De Gea had nog een eenjarig contract bij de Engelse topploeg. De doelman moest eerder dit seizoen zijn basisplaats afstaan aan Sergio Romero.

Praat Mee!