Oranje mogelijk zonder Van Persie tegen IJsland

Het Nederlands elftal begint donderdagavond zeer waarschijnlijk aan de wedstrijd tegen IJsland met Robin van Persie op de bank. De aanvaller zou nog niet fit genoeg zijn om te kunnen starten. Zo laat bondscoach Danny Blind weten tijdens de persconferentie van maandag.

‘Hij heeft zondag voor het eerst negentig minuten gevoetbald’, zo verklaarde Blind na de training van Oranje in Noordwijk. ‘Dat is nog niet heel veel.’ Hierdoor lijkt het zeer waarschijnlijk dat de nieuwe bondscoach voor het duel met IJsland kiest voor een voorhoede met Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar en Arjen Robben.

Van Persie zelf begrijpt de beslissing en maakt zich verder geen zorgen. ‘Het seizoen is nog lang. Er komen nog heel veel mooie wedstrijden’, aldus de spits, die afgelopen donderdag van Blind persoonlijk hoorde dat hij geen aanvoerder van Nederland meer zal zijn. ‘Natuurlijk vond ik het jammer. Maar een nieuwe bondscoach mag een nieuwe aanvoerder kiezen. Dat is zijn goed recht. Ik ben blij dat ik nog wel tweede aanvoerder ben.’

Praat Mee!