Robben: ‘Oranje beter met dank aan transfers’

Arjen Robben heeft er alle vertrouwen in dat het Nederlands elftal goede resultaten gaat boeken tijdens de kwalificatieduels met IJsland en Turkije. Volgens de aanvoerder staat het team er namelijk een stuk beter voor dan een jaar geleden. En dat is volgens hem vooral te danken aan een aantal transfers.

Tegenover NUsport laat Robben weten dat het de kwaliteit van het elftal ten goede komt dat een aantal jongens niet meer in de Eredivisie spelen. ‘Voor de ontwikkeling van het team is het denk ik goed dat een aantal jongens een mooie transfer naar het buitenland heeft gemaakt’, aldus de aanvaller, die vanaf dag één gefocust wil zijn. ‘Voor ons telt maar één ding: resultaat halen. Daar hebben we iedereen keihard bij nodig.’

Onder de nieuwe bondscoach Danny Blind heeft de Bayern-speler ook een nieuwe rol bij het Nederlands elftal. Hij neemt namelijk de aanvoerdersband over van Robin van Persie. ‘Ik had een gesprek met de bondscoach over de manier waarop we verder zullen gaan. Nee, mij is niets gevraagd over het selectiebeleid of de speelstijl. Wij als spelers zijn tussen de interlands door ook bezig met onze club, dan hebben we geen overzicht’, verduidelijkt hij.

Praat Mee!