Update | Knieoperatie Strootman goed verlopen

Kevin Strootman heeft dinsdagochtend op zijn Twitteraccount openheid van zaken gegeven over zijn gezondheid. Zoals al werd gesuggereerd door diverse Italiaanse media moet de 25-jarige middenvelder van het Nederlands elftal wederom onder het mes.

De kruisband in zijn linkerknie is nog altijd de grote boosdoener. Strootman geeft aan dat hij te weinig kracht in zijn linkerbeen heeft, waardoor hij niet op het allerhoogste niveau mee kan. Tijdens de operatie, die deze ochtend plaatsvindt, wordt zijn kruisband in een andere positie geplaatst. Daardoor moet de kracht in zijn been weer helemaal worden zoals het een kleine twee jaar geleden was, voordat Strootman voor de eerste keer geblesseerd raakte aan zijn knie.

Bij de beslissing om te opereren is Strootman overigens niet over één nacht ijs gegaan. ‘De afgelopen weken hebben we de beste specialisten geraadpleegd en in samenspraak met de medische staf van AS Roma hebben die mij geadviseerd om me te laten opereren’, schrijft hij op het sociale medium. ‘Dit om minder problemen met mijn knie te krijgen in de toekomst en mijn kracht weer terug te krijgen.’

De Ridderkerker laat weten dat hij opnieuw een aantal maanden aan de kant zal staan na zijn operatie, waardoor hij voorlopig niks kan betekenen voor zijn club AS Roma en het Nederlands elftal. ‘Maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan’, eindigt Strootman met een positieve noot.

Update 1 september 15.02 uur

De knieoperatie van Kevin Strootman is goed verlopen, zo laat AS Roma weten in een persbericht. ‘Strootman is geopereerd aan zijn linkerknie. De ingreep is goed verlopen. Hij zal nu gaan werken aan zijn herstel’, luidt de schriftelijke verklaring van de club uit Rome. Volgens eerste inschattingen ligt Strootman er zeker twee maanden uit.

photo credit: Calciomercato24 via photopin cc

Praat Mee!