Update | Southampton rondt transfer Van Dijk af

Ronald Koeman gaat er alles aan doen om de Nederlandse centrumverdediger Virgil van Dijk nog voor de transferdeadline binnen te halen. De Engelse transfermarkt sluit op dinsdag 1 september om 19:00 en volgens Sky Sports zou Van Dijk al medisch gekeurd zijn bij Southampton. 

Naar verwachting wordt de Nederlander vandaag nog gepresenteerd als nieuwe aanwinst van The Saints en heeft Koeman zijn gewenste versterking binnen. De afgelopen weken uitte de voormalig coach van onder meer Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en Valencia zijn onvrede over het transferbeleid van zijn werkgever en vond dat de jeugdspelers nog niet klaar waren om bij de eerste selectie te horen.

Van Dijk is de derde Nederlander die deze transferperiode naar Southampton gaat. Eerder gingen Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie hem al voor. Met de transfer zou bijna 16 miljoen euro zijn gemoeid.

Update 1 september 14.40 uur

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft via Twitter bevestigd dat Virgil van Dijk de overstap maakt van Celtic naar Southampton. De sportbestuurder ontving een sms’je van Southampton-manager Ronald Koeman dat de transfer van de oud-speler van Groningen is afgerond. Nijland werd als een van de eersten op de hoogte gesteld omdat de Noorderlingen een percentage van de transfersom krijgen, die volgens diverse Engelse media ongeveer zestien miljoen euro bedraagt.

Praat Mee!