VIDEO | Kishna: ‘We moeten ons gewoon kwalificeren, that’s it’

VIDEO | In de schaduw van het Nederlands elftal begint Jong Oranje deze week aan een nieuwe EK-kwalificatiereeks. Vrijdag staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Jong Cyprus. OnsOranje sprak in aanloop naar dat duel met Wesley Hoedt en Ricardo Kishna. De jongelingen tekenden deze zomer allebei een meerjarig contract bij Lazio Roma en hopen zich met Jong Oranje te plaatsen voor het jeugd-EK in 2017.

Na het debacle in de vorige kwalificatiereeks is Jong Oranje aan zijn stand verplicht zich dit keer wel te plaatsen voor het EK voor spelers tot en met 21 jaar. Dat weet ook Hoedt. ‘We hebben in de laatste paar jaar geen goede resultaten neergezet met Jong Oranje. De EK-kwalificatiereeks wordt dan ook heel belangrijk voor ons’, vertelt de oud-speler van AZ.

‘We hebben op papier een hele sterke groep. Nu is het aan ons de taak om dat ook op het veld te laten zien’, vervolgt Hoedt, die in de achterhoede weleens een duo zou kunnen vormen met Karim Rekik. De verdediger van Olympique Marseille viel buiten de boot bij het grote Oranje en moest zich daardoor melden bij de ploeg van Grim.

Naast de interland tegen de leeftijdsgenoten uit Cyprus speelt Jong Oranje dinsdag ook tegen Jong Turkije. Het doel van de eerste twee kwalificatiewedstrijden is duidelijk. ‘We moeten gewoon winnen, maar dat is altijd zo als je voetbal speelt’, zegt Hoedt, die bijval krijgt van Kishna. ‘Dat is duidelijk. We moeten ons gewoon kwalificeren, that’s it.’

Wennen bij Lazio

Dat Hoedt en Kishna min of meer tegelijkertijd de overstap maakten naar Lazio, is voor beide spelers lekker. Vooral voor Kishna, die de Italiaanse taal nog niet machtig is. ‘Het is wel even wennen. Het Italiaanse voetbal is natuurlijk compleet anders. De tactieken zijn niet zoals in Nederland en binnen het veld is vooral de taal even wennen. Maar Wesley helpt me goed als ik er even niet uitkom’, aldus de van Ajax overgekomen aanvaller. ‘Maar de eerste weken zijn me goed bevallen. Ik heb ook het gevoel dat ik het makkelijk oppak.’

Praat Mee!