VIDEO | Van Dijk in de wolken: ‘Altijd ervan gedroomd om in de Premier League te spelen’

VIDEO | Pas op de allerlaatste dag van de Engelse transfermarkt kwam de wens van Virgil van Dijk in vervulling: een transfer naar de Premier League. De 24-jarige verdediger onderging in de nacht van maandag op dinsdag de medische keuring en kon de volgende dag zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract bij Southampton. Daarmee komt een langgekoesterde droom uit voor Van Dijk. 

‘Ik denk dat iedereen vroeger wel naar de Premier League-wedstrijden keek’, stelt de Nederlander in zijn eerste interview als speler van The Saints. ‘Het was een droom van mij om ooit in de Premier League te spelen. Dat ik nu de kans krijg om in deze competitie te spelen, is ongelooflijk.’

‘Ik weet dat ik bij een ambitieuze club terechtgekomen ben en ik denk dat Southampton op dit moment de beste stap is voor mij. Ik ben nog vrij jong en heb nog een hoop te leren. Southampton probeert altijd te voetballen en dat trok me aan in deze club’, legt Van Dijk zijn keuze voor de club van Ronald Koeman en Oranje-international Jordy Clasie uit. De oud-speler van FC Groningen stond overigens niet alleen in de belangstelling van Southampton. Ook Arsenal, Sunderland, Newcastle United, Norwich City en Everton zaten op het vinkentouw voor de mandekker.

Ondanks dat Southampton vorige week werd uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Europa League, is Van Dijk ervan overtuigd dat het dit seizoen wederom mogelijk is om een Europees ticket veilig te stellen. ‘Met de kwaliteit in deze ploeg moet het mogelijk zijn om in Europa te spelen. Ik hoop in ieder geval zo veel mogelijk te spelen en iedereen zo snel mogelijk te leren kennen, zodat ik iedereen kan laten zien waar ik toe in staat ben’, aldus Van Dijk.

Praat Mee!