Huntelaar vol vertrouwen: ‘We gaan het gewoon doen’

Zijn aantal caps doen anders vermoeden, maar 73-voudig international Klaas-Jan Huntelaar wordt zijn hele interlandloopbaan al in de weg gezeten door Robin van Persie. Dat de spits van Fenerbahçe zich maandag met een gebrek aan wedstrijdritme bij Oranje heeft gemeld, betekent dat Huntelaar tegen IJsland en Turkije normaal gesproken in de basisopstelling van bondscoach Danny Blind begint. 

Ondanks de niet bepaald glansrijke uitgangspositie van Nederland in groep A van de EK-kwalificatie, is de aanvalsleider van Schalke 04 vol vertrouwen in aanloop naar de eerste twee ‘finales.’ ‘Ik ga er niet van uit dat we verliezen van IJsland of van Turkije. Ik zie het heel positief in’, vertelt Huntelaar in gesprek met Voetbal International. ‘Wij moeten gewoon de EK-eindronde in Frankrijk halen. Daar gaan we voor, daar zijn we met elkaar op gefocust.’

Toekomst als international

In het slechtst denkbare scenario plaatst Nederland zich niet voor het EK in Frankrijk, dat weleens het laatste eindtoernooi zou kunnen zijn waaraan Huntelaar mee zou kunnen doen. ‘Maar mijn toekomst als international hangt niet af van het EK’, benadrukt de Achterhoeker, die met zijn 32 jaar niet meer de jongste is van het stel. Aan een doemscenario wil Huntelaar echter helemaal niet denken. ‘Het kan nog gewoon, al zit er meer druk op dan wij ons hadden voorgesteld. Dat beseft iedereen. Maar we gaan het gewoon doen. En als we het niet redden, hebben we het ook niet verdiend’, aldus Huntelaar.

Alles moet dan ook wijken voor twee winstpartijen tegen IJsland en Turkije, zo weet de oud-speler van Real Madrid en AC Milan. ‘Heel simpel: iedereen moet het laten zien tegen IJsland en Turkije. Je kunt wel zeggen of iets erin zit of niet, bijvoorbeeld een winnaarsmentaliteit, maar het gaat om een meetmoment en op basis daarvan kun je conclusies trekken. Je moet het dán doen. Gaat het goed, dan is alles positief. Loopt het mis, dan is alles negatief. Zo is het.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!