Scolari doet toezeggingen voor WK en gaat niet verrassen

Felipe Scolari houdt niet van verrassing. De keuzeheer van het Braziliaanse voetbalelftal geeft dan ook aan dat ‘als je een eigen selectie samenstelt, je waarschijnlijk 22 van de 23 namen goed hebt.’

Acht spelers zullen sowieso proberen de WK-titel in eigen land te gaan winnen. Thiago Silva, David Luiz, Júlio César en Fred zijn door Scolari aangewezen als de captains van de Seleção en zijn er dus sowieso bij in Brazilië.

Scolari sprak bovendien onlangs in Londen met Willian, Oscar, Ramires en Paulinho en zei tegen hun dat hij ‘op hen vertrouwde’. ‘Ik heb met vijf spelers in Londen gesproken en hen verteld dat ik op ze reken. Ik ken geen twijfels over deze spelers’, aldus Scolari.

De oefenmeester houdt nog wel een slag om de arm. ‘Maar ik moet wachten tot de competities zijn geëindigd, want je weet nooit wat er nog gebeurt’, geeft Scolari aan die nog niet alles prijs wil geven. ‘Maar verwacht geen verrassingen. Als je een eigen selectie samenstelt, heb je waarschijnlijk 22 van de 23 namen goed.’

De bondscoach van de Goddelijke Kanaries zei nog niet specifiek dat hij Neymar ook meeneemt, maar de Barcelona-speler zal ongetwijfeld meereizen naar Brazilië. ‘Zijn team doet het niet zo goed, maar in de nationale ploeg presteert hij altijd’, is Scolari duidelijk. (Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom/ABr)

Praat Mee!