‘Blind kiest voor nieuwe bezetting op het middenveld’

In zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal voert Danny Blind direct een aantal wijzigingen door op het middenveld, zo weet De Telegraaf. Davy Klaassen lijkt, afgaande op de besloten training, een basisplaats te krijgen als ‘nummer 6.’ Dat betekent dat Daley Blind een linie terugzakt.

Verder geeft de bondscoach tegen IJsland de voorkeur aan Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder, die tegen IJsland aan zijn 116e interland gaat beginnen. Tijdens de laatste interland tegen Letland (0-2 zege) werd het middenveld nog gevormd door Sneijder, Blind en Van Persie. Laatstgenoemde heeft dit seizoen echter pas één volle wedstrijd uitgespeeld bij zijn club Fenerbahçe.

Daley Blind moet op zijn beurt de linksbackpositie in gaan vullen bij afwezigheid van Jetro Willems. De 25-jarige Amsterdammer heeft al vaker op die positie gespeeld bij Oranje, maar heeft daar dit seizoen nog geen minuten gemaakt. Vanaf de voorbereiding wordt Blind bij Manchester United in het centrum van de verdediging geposteerd. Die nieuwe rol gaat hem goed af, maar dat betekent voorlopig niet dat hij ook bij het Nederlands elftal centraal komt te spelen.

In het hart van de defensie moet Danny Blind rechts centraal een keuze gaan maken tussen Jeffrey Bruma en Stefan de Vrij, terwijl de linkspoten Jaïro Riedewald en Bruno Martins Indi gaan uitmaken wie als linker centrale verdediger mag starten. Voorin is de kersverse aanvoerder Arjen Robben verzekerd van een basisplaats. Datzelfde lijkt te gelden voor Memphis Depay en Klaas-Jan Huntelaar.

Praat Mee!