‘Nieuwkomer bij Oranje krijgt de voorkeur boven Wijnaldum’

Vurnon Anita lijkt donderdagavond tegen IJsland zijn rentree te gaan maken voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Newcastle United krijgt de voorkeur boven zijn ploeggenoot Georginio Wijnaldum. Dat concludeert de NOS op basis van de afsluitende training van Oranje.

Robin van Persie begint zoals verwacht op de bank in de Amsterdam Arena, evenals Jaïro Riedewald en Kenny Tete. De twee jongelingen van Ajax zijn de laatste weken goed bezig en er werd zelfs gespeculeerd over een mogelijke basisplaats voor de talentvolle verdedigers. Maar dat durft Blind niet aan. In plaats daarvan kiest hij achterin voor Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind.

Doordat Blind een linie wordt teruggehaald, ontstaat er een gat op de controlerende positie op het middenveld. Die lijkt dus opgevuld te gaan worden door Anita. Eerder ging De Telegraaf er nog vanuit dat zijn ploeggenoot Georginio Wijnaldum in de basis zou starten, waardoor Davy Klaassen op de ‘nummer 6’ positie geposteerd zou worden. Met de inbreng van Anita kan Klaassen echter in een wat meer aanvallende rol zijn ei kwijt. Wesley Sneijder maakt het driemansmiddenveld vol.

Voorin zijn er weinig verrassingen. Klaas-Jan Huntelaar start als diepe spits en wordt vanaf de zijkanten geflankeerd door de teruggekeerde Arjen Robben en Memphis Depay.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen IJsland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Anita, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar en Memphis.

Nederland – IJsland

Nederland – IJsland wordt donderdagavond live uitgezonden door de NOS op NPO3. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 20.00 uur. De aftrap van het EK-kwalificatieduel is om 20.45 uur in de Amsterdam Arena.

Praat Mee!