Blind houdt kaken op elkaar: ‘Maar als je goed hebt opgelet, kom je een heel eind’

Danny Blind schoof woensdagmiddag aan bij de afsluitende persconferentie in aanloop naar de confrontatie met IJsland in groep A van de EK-kwalificatie. De bondscoach liet niks los over de basisopstelling waarin Oranje morgenavond aantreedt in de Amsterdam Arena.

‘Ik heb er geen belang bij dat de media het weten, maar als je goed heb opgelet kun je een heel eind komen. Ik heb niet geheimzinnig gedaan tijdens de training’, citeerde De Telegraaf op uit de mond van Blind. De keuzeheer van het Nederlands elftal doelde daarmee op de laatste training van Oranje, waar Blind een hesje gaf aan Vurnon Anita. De drievoudig international lijkt verzekerd te zijn van een basisplaats op het driemansmiddenveld, die verder bestaat uit Wesley Sneijder en Davy Klaassen.

Blind wilde wel prijsgeven dat hij in een 4-3-3 formatie, met de punt naar achter, zal aantreden tegen IJsland. Zenuwen kent hij overigens niet. ‘Ik ben niet zenuwachtig, ik word ook niet zo snel zenuwachtig’, zei de debuterende bondscoach. ‘Ik heb een goed gevoel. Ik zie ook een team dat graag gaat spelen en weet waar de moeilijkheden zitten.’

Nederland – IJsland

Het EK-kwalificatieduel met IJsland begint morgen om 20.45 uur. Bij een overwinning verkleint Nederland het gat met de koploper tot twee punten.

Praat Mee!