Beenhakker twijfelt aan keuzes Blind: ‘Het is heel onvolwassen’

Leo Beenhakker heeft zijn twijfels bij een aantal keuzes van Danny Blind. De opvolger van Guus Hiddink riep voor het belangrijke kwalificatieduel met IJsland enkele jonge spelers op. Volgens de voormalige bondscoach is dat echter gezien de omstandigheden een erg grote gok.

Beenhakker denkt vooral dat de defensie van het Nederlands elftal weleens een probleem kan gaan worden. ‘We hebben een geweldige keeper en een geweldige voorhoede, maar ook een hoop jonge, onervaren jongens. Vooral in de verdediging. Het is onvolwassen. Ik betwijfel of dat wel kan in deze fase’, deelt hij zijn twijfels in gesprek met Voetbal International.

Na zes wedstrijden staat Oranje derde in groep A, met vijf punten achterstand op koploper IJsland. Donderdag kan het team van Blind dit gat met drie punten verkleinen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. ‘IJsland, poeh, die weten inmiddels ook wel hoe het moet, hoor’, aldus Beenhakker, die een lastig avondje in de Amsterdam Arena verwacht. ‘Ik hoop dat we het EK halen, maar niets is zeker.’

Praat Mee!