Arts Strootman doet belofte: ‘Kevin keert zeker terug’

Kevin Strootman werd afgelopen dinsdag voor de derde keer in anderhalf jaar tijd geopereerd aan zijn knie. Hierdoor werd de vraag of hij ooit nog wel terugkomt op topniveau al snel gesteld. De arts die hem behandelde is er echter zeker van dat de Nederlands international gewoon weer profvoetbal zal kunnen spelen.

‘Hij zal zeker terugkeren’, zo belooft arts Pierpaolo Mariani tijdens een interview met de Italiaanse krant Corriere dello Sport. ‘Dat is een belofte die ik doe als arts en supporter. Kevin heeft nu al lang niet meer gevoetbald, dus het is moeilijk om te zeggen wanneer hij weer terug zal keren’, aldus de dokter over de middenvelder die op 25 januari zijn laatste duel voor AS Roma speelde.

Ook legt Mariani uit waarom er werd gekozen voor een derde operatie. ‘Er was sprake van instabiliteit in zijn knie en daarom hebben we besloten om hem nog een keer te opereren.’ Of het probleem helemaal is verholpen is overigens nog niet direct duidelijk. ‘Ik ben tevreden over de operatie, maar we kunnen over twee maanden pas zeggen of het een succes was. Dat kunnen we niet direct na de ingreep concluderen’, aldus de arts.

Praat Mee!