Nederland nog altijd twaalfde op FIFA-ranking

De positie van Nederland op de FIFA-ranglijst is onveranderd gebleven. Oranje staat nog altijd op de twaalfde plaats, onder landen als Wales, Roemenië en Chili. De Zuid-Amerikanen werden op het wereldkampioenschap in Brazilië nog met 2-0 verslagen door het Nederlands elftal.

Sinds de voorgaande update van de FIFA-ranking in augustus tellen de resultaten van het WK een stuk minder zwaar mee. Nederland zakte vorige maand daardoor plotsklaps van de vijfde naar de twaalfde plaats, terwijl in Brazilië nog een bronzen medaille in de wacht werd gesleept. IJsland, de tegenstander van vanavond, staat op de 23ste plaats. Dat land heeft weer een plekje gewonnen op de ranglijst van de wereldvoetbalbond.

In de top tien is er eveneens weinig veranderd. Alleen Chili en Engeland zijn van plaats gewisseld. De Chilenen wonnen afgelopen zomer de Copa América en zijn daardoor gestegen naar de achtste plek. Engeland staat nu 10e. Wereldkampioen Duitsland moet zich nog altijd tevreden stellen met plek drie. Argentinië voert de FIFA-ranglijst aan en wordt op gepaste afstand gevolgd door België.

Praat Mee!