Vader en zoon Blind zorgen voor unicum

Het duel tussen Nederland en IJsland is al een cruciale wedstrijd, maar voor Danny Blind en zijn zoon Daley is het duel nóg specialer. Nog nooit stelde een Nederlandse bondscoach namelijk zijn zoon op, wat vanavond hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren.

In het buitenland gebeurde het echter al wel. Cesare en zijn zoon Paolo Maldini werken namelijk samen op het WK 1998 met Italië. In Kroatië selecteerde Zlatko Kranjcar zijn zoon Niko in 2006, terwijl de Amerikaan Michael Bradley door zijn vader Bob voor het nationale elftal van de Verenigde Staten mocht spelen (tussen 2006 en 2011). Tot slot Vladimir Weiss, die zijn gelijknamige zoon in het shirt van Slowakije liet spelen.

Daley Blind start vanavond (donderdag) naar alle verwachtingen op de linksbackpositie. De speler van Manchester United, die ook als verdedigende middenvelder of linker centrale verdediger uit de voeten kan, maakt zodoende weer eens gebruik van zijn veelzijdigheid.

Nederland – IJsland begint donderdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Het duel wordt met beeld uitgezonden door de NOS op NPO3. Blijf uiteraard Onze11 in de gaten houden voor de laatste nieuwtjes en ons liveblog! (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

 

Praat Mee!