Rekik kersverse aanvoerder Jong Oranje

Fred Grim heeft Karim Rekik tot nieuwe aanvoerder van Jong Oranje benoemd. Tonny Vilhena gaat als reserve-aanvoerder fungeren. Dat maakt bondscoach Grim donderdagmiddag bekend.

‘Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt. Terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan’, verklaart Grim. ‘Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld.’

Rekik, de kersverse verdediger van Olympique Marseille, is enthousiast over het nieuws. ‘Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen en al helemaal met de band om je arm. Ik ben in de vorige kwalificatiereeks ook een aantal keer aanvoerder geweest. Vrijdag in Deventer maken we een nieuwe start met een relatief nieuwe groep. We hebben één doel en dat is het EK halen. En dat kan maar op één manier: met z’n allen’, aldus Rekik, die de vorige twee seizoenen furore maakte als huurling van Manchester City bij PSV.

Vrijdagavond begint Jong Oranje in Deventer aan de strijd naar het EK van 2017 in Polen. De tegenstander is Cyprus, terwijl dinsdag Turkije wacht. De overige tegenstanders in de poule zijn Slowakije en Wit-Rusland. (Foto: Steef Bouwman)

Praat Mee!