‘Van der Wiel en Tete horen niet in Oranje’

Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel speelden donderdagavond niet de beste wedstrijd uit hun interlandcarrière. Beide verdedigers gingen gruwelijk de fout in: Martins Indi pakte een vroege rode kaart en Van der Wiel veroorzaakte in de tweede helft de strafschop waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Hans Kraaij junior laakte het tweetal bij FOX Sports Vandaag, die volgens hem niet goed genoeg zijn voor het Nederlands elftal. 

Net als ieder ander in Nederland heeft Kraaij jr. met stijgende verbazing naar de verloren interland tegen IJsland (0-1) gekeken, zo vertelde hij. ‘Je wilt, je hoopt, je bidt, je ziet Robben, je hoort hem praten. En dat dit dan kan gebeuren. Dat uitgerekend de twijfelaars dan in de fout gaan, is ongelofelijk’, doelde Kraaij jr. op Martins Indi en Van der Wiel.

‘Ik geloof niet in Bruno Martins Indi. Hij is gewoon niet goed genoeg voor de absolute top. En ik geloof ook niet in onze rechtsback Van der Wiel. Die trainers bij FC Porto en Paris Saint-Germain zijn toch ook niet gek’, stelde de verslaggever van FOX Sports. ‘Waarom denk je dat Martins Indi en Van der Wiel daar op de bank zitten?’

‘Roep Janmaat en Van Beek op’

Ook de negentienjarige Kenny Tete, het alternatief op de rechtsbackpositie bij Oranje, kan Kraaij jr. niet bekoren. ‘Met zijn selectie ben ik het ook niet eens, die heeft pas zes wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld’, zei de oud-voetballer. ‘Neem dan Janmaat. Dat is ook niet de beste rechtsback van de wereld, maar die heeft wel een wedstrijdje of tweehonderd op het hoogste niveau gespeeld. En ik zou Van Beek oproepen. Dat is weliswaar een centrale verdediger, maar als hij rechtsback blijft spelen bij Feyenoord komt hij in het Nederlands elftal’, verzekerde Kraaij jr..

‘En zet Daley Blind gewoon centraal, dat heb ik voor de wedstrijd ook al gezegd. Op die positie speelt hij ook bij Manchester United. En dan zet je Erik Pieters gewoon linksback’, adviseerde hij de bondscoach.

Praat Mee!