Bondscoach Turkije ruikt bloed: ‘We gaan voor de overwinning’

Na het teleurstellende verlies van het Nederlands elftal tegen IJsland (0-1) ruikt de directe concurrent Turkije bloed. Ondanks dat de Turken tegen Letland niet verder kwamen dan een gelijkspel, zijn ze nog niet uitgeschakeld in de strijd om een EK-ticket. Bondscoach Fatih Terim zegt zijn ploeg op te pompen voor het cruciale duel in Turkije. 

Tegen Letland kwamen de Turken in de tweede helft op een verdiende 1-0 voorsprong, maar door een late gelijkmaker verloor de nummer vier in de poule kostbare punten. ‘Het is ontzettend zuur dat we hebben gelijkgespeeld, maar het enige dat nu anders is, is dat we ons voordeel ten opzichte van Nederland kwijt zijn’, citeerde Voetbal International op uit de mond van Terim.

‘We hebben nog steeds een kans om door te gaan. Als we eruit liggen kunnen we ons gaan voorbereiden op het WK 2018, maar als we winnen hebben de het behalen van de derde plaats weer in eigen handen’, ging de bondscoach van Turkije verder. Nederland heeft maar een punt voorsprong op Turkije met nog maar drie wedstrijden te gaan. ‘We gaan vol voor de overwinning. De sfeer zal in het stadion een stuk anders zijn en Nederland zal ook gaan aanvallen. We zullen er klaar voor zijn om de winst over de streep te trekken’, sloot de zelfverzekerde Terim af.

Turkije – Nederland

Na de zeperd tegen IJsland kan Oranje zich zondag al herstellen in de uitwedstrijd bij Turkije. Er mag niet verloren worden van de nummer vier in groep A van de EK-kwalificatie. Turkije – Nederland begint zondagavond al om 18.00 uur en wordt uitgezonden op NPO 3. Het duel is eveneens live te volgen op Onze11.nl. (Foto: Игорь Снисаренко, Wiki Commons)

Praat Mee!