Sneijder waarschuwt: ‘Het wordt een hel in Turkije’

Wesley Sneijder weet als geen ander wat het Nederlands elftal zondagavond te wachten staat in de uitwedstrijd tegen Turkije. De tweebenige middenvelder komt met Galatasaray wekelijks in actie op de Turkse velden en ging vorig weekend nog op bezoek bij de club die zijn thuiswedstrijden speelt in het stadion waar Turkije – Nederland ook wordt gespeeld.

Sneijder hield een goed gevoel over aan dat duel. Hij maakte in de laatste paar minuten van de wedstrijd twee doelpunten en gooide daarmee de confrontatie met Konyaspor in het slot (1-4). Sneijder denkt niet dat Oranje een dergelijke uitslag zondag op het bord kan krijgen. ‘Voor Turkije is het ook de laatste kans. Het zal daarom een hel worden voor ons’, waarschuwt hij zijn ploeggenoten.

‘Ik ga proberen over te brengen op de groep wat ze kunnen verwachten. Turkije zal er alles aan doen om ons het leven zuur te maken, maar daar moeten wij niet in meegaan’, zegt Sneijder in gesprek met NU.nl. ‘We zullen scherp moeten zijn in Turkije. Nog scherper dan tegen IJsland. Er zat wel heel veel tegen, maar bepaalde dingen mogen gewoon niet meer gebeuren.’

‘We hebben het nog in eigen hand’, vervolgt Sneijder met een positieve noot. ‘Het vertrouwen is nu ver te zoeken, maar de koppies zullen weer omhoog moeten. We mogen niet verliezen in Turkije en moeten ons focussen op de play-offs. Dat lijkt de enige mogelijkheid om nog deelname aan het EK af te dwingen’, aldus de 116-voudig international.

Praat Mee!