‘Laat Riedewald en Tete maar in de basis starten tegen Turkije’

Willem Vissers en Arno Vermeulen zijn eensgezind over de maatregelen die bondscoach Danny Blind moet doorvoeren in zijn basiselftal voor het EK-kwalificatieduel met Turkije van aanstaande zondag. Zowel Jaïro Riedewald als Kenny Tete moet tegen de Turken een basisplaats krijgen.

Vissers, chef sport van De Volkskrant, is onder de indruk van de twee jongelingen van Ajax en hoopt dan ook dat ze de kans krijgen om ook bij Oranje te imponeren. Daar heeft hij zelf overigens wel een hard hoofd in. ‘De bondscoach zal Virgil van Dijk wel opstellen’, denkt Vissers. ‘Maar ik zou beginnen met Tete en Riedewald. Ik heb de afgelopen wedstrijden van Ajax gezien. Hoewel Ajax niet altijd goed speelde, behoorden zij toch telkens tot de betere.’

Van Dijk

Virgil van Dijk, die deze week zijn transfer van Celtic naar Southampton afrondde, werd gisteravond laat pas opgeroepen door Blind als vervanger voor de geschorste Bruno Martins Indi. Vissers is nog altijd niet weg van de 24-jarige mandekker. ‘Van Dijk is ook door Louis van Gaal vaak bekeken, maar die vonden ze voetballend niet goed genoeg. Bruma vind ik ook niet zo bijzonder. Internationaal komt dat tekort. Hij doet een beetje onnozele dingen’, aldus de volger van het Nederlands elftal.

‘Ik zou dus Tete opstellen in plaats van Van der Wiel, die zei dat hij geen ritme nodig had. Bij Van der Wiel gaat het sinds het WK in Zuid-Afrika een stuk minder met zijn carrière. Het is een sierlijke speler, maar geen meedogenloze verdediger’, licht Vissers zijn eerste wijziging in de basisopstelling toe. ‘Riedewald is een groot talent voor in de verdediging. Die zou ik ook laten starten.’

Vermeulen valt zijn collega bij. ‘In de komende dagen gaat de roep om Jaïro Riedewald en Kenny Tete, die het momenteel heel erg goed doen bij Ajax, er komen. Het zijn goede profs en stabiele jongens, laat die maar voetballen’, brengt de chef voetbal en commentator van de NOS de discussie verder op gang.

Praat Mee!