Jong Oranje start EK-kwalificatiecampagne met overtuigende zege

Jong Oranje is vrijdagavond zeer overtuigend begonnen aan de EK-kwalificatiereeks. In de stromende regen maakte Nederland korte metten met Jong Cyprus: 4-0. Vincent Janssen was de gevierde man met twee treffers.

Jong Oranje overrompelde de Cyprioten vanaf de eerste minuut. Met fris en fruitig aanvallend voetbal creëerde de ploeg van de debuterende bondscoach Fred Grim kans op kans. Binnen de kortste keren stond Nederland al op een verdiende 1-0 voorsprong. Rechtsback Hans Hateboer tikte een uitstekend genomen hoekschop van Jean-Paul Boëtius knap binnen bij de tweede paal. Vlak daarvoor losten Sven van Beek (schot over) en Vincent Janssen (bal op de paal) al de eerste waarschuwingsschoten van het duel.

Nog binnen het halfuur verdubbelde Jong Oranje-spits Janssen de voorsprong. Nathan Aké kwam als linksachter mee op en zette Janssen met een steekpass vrij voor de keeper. De deze zomer van Almere City naar AZ getransfereerde aanvalsleider schoot fraai raak in het dak van het doel.

In het restant van de eerste helft hield Oranje het mes op de keel van de Cyprioten. Nederland liet de bal goed rondgaan en zocht voortdurend Ricardo Kishna en Boëtius op de vleugels. Vooral Boëtius zorgde voor veel dreiging. De vleugelspits van FC Basel speelde frank en vrij en was een plaag voor de defensie van Cyprus

Bazoer scoort bij debuut
Het niveauverschil tussen Oranje en Cyprus was ook in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Net als in de eerste helft maakte Nederland vrij snel een doelpunt. Dit keer kwam de treffer van de voet van de debutant Riechedly Bazoer. De 18-jarige middenvelder kreeg de bal in het zestienmetergebied voor zijn rechtervoet en haalde doeltreffend uit in de verre hoek: 3-0.

Het slotakkoord in de wedstrijd was voor Janssen. Een kwartier na het doelpunt van Bazoer bepaalde hij de eindstand op 4-0. Janssen draaide vlot weg bij zijn directe tegenstander en schoot buiten bereik van de Cypriotische doelman raak.

Dinsdag wacht de volgende interland voor Jong Oranje, dat dan op bezoek gaat bij Turkije.

Scoreverloop:

5. Hateboer 1-0

24. Janssen 2-0

53. Bazoer 3-0

66. Janssen 4-0

Opstellingen Jong Oranje – Jong Cyprus:

Opstelling Jong Oranje: Van der Hart; Hateboer, Van Beek, Rekik, Aké (87. Brenet); Hendrix, Vilhena (70. Haye), Bazoer; Boëtius, Janssen en Kishna (74. Tannane).

Opstelling Jong Cyprus: nb

Video’s

Bijzonderheden:

Praat Mee!