‘Spelers willen alleen hun ego’tje strelen’

Piet Schrijvers heeft donderdag met open mond zitten kijken naar Nederland – IJsland. De voormalig Oranje-keeper zag Oranje schutteren tegen de IJslanders. ‘Alles ging mis’, vertelt Schrijvers tegenover Omroep Gelderland.

‘Het was niet om aan te zien’, vervolgt hij. ‘Veel spelers willen alleen hun ego’tje strelen. Alles begint met een goede as in je team. Cillissen is goed, maar dan begin je al. Je hebt bijvoorbeeld een voorstopper nodig die een spits uitschakelt’, aldus Schrijvers, die niet alleen de verdediging een onvoldoende zag scoren. ‘Ook Sneijder heeft toch geen knikker geraakt? Huntelaar kreeg voorin geen fatsoenlijke bal.’

Edward Sturing, tevens ex-international van Oranje, reageert iets milder. ‘In het veld ging te veel mis, maar ook in de aanloop. De wisseling Hiddink – Blind. De druk was al zo groot. Een team is gebaat bij rust en er zijn te veel dingen geweest die afleiden. Dat voelen spelers ook, het kost ze energie. De druk neemt bij Oranje alleen maar verder toe. Nu kun je helemaal niets meer hebben’, aldus Sturing. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!