‘Gregory was slordig en onzeker’

Voor Gregory van der Wiel zijn het niet de leukste dagen uit zijn carrière. De rechtsback van Oranje speelde donderdag een slechte wedstrijd en gaf IJsland ook nog eens een penalty cadeau. 47-voudig Oranje-international Rinus Israël geeft zijn ongezouten mening. 

‘Gregory was slordig, leed te veel balverlies en was onzeker’, aldus de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en Jong Oranje in De Telegraaf. ‘Bij Paris Saint-Germain heeft hij nog helemaal niet gespeeld. Ik was daarom verbaasd dat hij in het veld stond. Bovendien gaat het bij hem allemaal zo laconiek. Geen bezieling en inzet.’

‘De strafschop die hij veroorzaakte was terecht en dom. Hij zette zijn sliding veel te laat in. Daarmee benadeelde hij het team’, besluit Israël, waarna generatiegenoot en eenmalig international Harry Lubse nog even uithaalt naar Bruno Martins Indi. ‘In zo’n belangrijke wedstrijd kun je toch niet zo’n stomme fout maken! Daarmee benadeelde hij zijn ploeg enorm’, doelde Lubse op de rode kaart die Martins Indi incasseerde in het duel met de IJslanders. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!