Seedorf diep onder de indruk van basisklanten Oranje

Clarence Seedorf mocht tijdens het Voetballer van het Jaar-gala de Gouden Schoen aan Georgino Wijnaldum uitreiken. De voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan was erg onder de indruk hoe de middenvelder zich presenteerde en spreekt ook veel lof uit over Memphis en zijn professionaliteit. 

De zomeraankoop van Newcastle United werd gekozen als beste speler van de Eredivisie van het seizoen 2014-2015 en vroeg aan Seedorf of hij de prijs aan hem wilde uitreiken. ‘Ik vond het een enorme eer dat Wijnaldum mij had gevraagd om de prijs aan hem uit te reiken, maar zoals hij zich daar presenteerde was ongelooflijk. Als ik eraan denk, dan krijg ik nog de rillingen’, zo zegt Seedorf in De Telegraaf.

‘Zijn woorden waren fantastisch en het werd helemaal zijn moment. Ik ben blij dat hij me de mogelijkheid heeft gegeven om dat moment met het te delen’. Ook voormalig ploeggenoot Memphis was aanwezig op het gala en maakte een zelfverzekerde indruk op de oud-international.

‘Ik herkende tijdens het gala veel van mezelf in Memphis. Als iemand nu al beseft dat je niet alleen succes boekt, dat zie je op de goede weg’, zo spreekt de viervoudig Champions League winnaar. ‘Memphis weet nu al goed wat hij wil en als hij dat weet vast te houden, dan wordt het op een gegeven moment onderdeel van zijn mentaliteit’, sluit Seedorf af.

Praat Mee!