Kishna merkt groot verschil tussen Ajax en Lazio Roma

Ricardo Kishna maakte deze zomer de veelbesproken overstap van Ajax naar Lazio Roma. Niet iedereen kon begrip opbrengen voor zijn vertrek, die mede het gevolg was van de slechte verstandhouding tussen Kishna en Ajax-trainer Frank de Boer, maar daar had de jeugdinternational maling aan. In zijn eerste weken in Rome heeft Kishna zijn criticasters voorlopig stil gekregen.

De twintigjarige linksbuiten mocht immers in de eerste twee competitiewedstrijden van Lazio opdraven in de basis. Zijn debuut voor de club waar ook Oranje-international Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Edson Braafheid onder contract staan, luisterde hij zelfs op met een doelpunt. Ook bij Jong Oranje is Kishna verzekerd van een basisplaats. Vrijdagavond liet hij tegen Jong Cyprus bij vlagen zien een geweldige voetballer te zijn.

Spijt heeft Kishna dan ook allerminst van zijn transfer naar de Serie A. ‘Het is genieten, eigenlijk bevalt het me allemaal heel goed’, zegt de grillige aanvaller tegen de NOS. ‘Het weer is fantastisch en het eten is heerlijk. Alleen het Italiaans moet ik nog even op gaan pakken. In september gaat dat zeker gebeuren’, verzekert Kishna.

Het verschil tussen Ajax en Lazio is onmenselijk groot, zo merkte Kishna al snel. ‘Bij Ajax ben je de grootste club van Nederland. Dat ben je daar gewoon niet, dus dan zul je er hard voor moeten werken en moeten knokken voor elk punt’, vertelt de Hagenees met Surinaamse roots. ‘Alleen het verwachtingspatroon is wel heel hoog, omdat ze vorig jaar gewoon derde zijn geworden. Dus er staat veel druk op. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.’

Jong Oranje

Tot en met dinsdag richt Kishna zich nog volledig op Jong Oranje, dat dan op bezoek gaat bij Jong Turkije. Gisteravond won de ploeg van bondscoach Fred Grim de eerste kwalificatiewedstrijd van de nieuwe EK-cyclus met 4-0 van Jong Cyprus. Jong Oranje hoopt de vliegende start dinsdag tegen Turkije van een passend vervolg te voorzien.

Praat Mee!