Van Hooijdonk: ‘Turkije is bang voor Sneijder en Van Persie’

Turkije en Nederland vechten vanavond in het spiksplinternieuwe Konya Büyüksehir Torku Arena in Konya voor hun laatste kansen op deelname aan het EK in Frankrijk. Het Nederlands elftal staat onder hoogspanning voor het EK-kwalificatieduel van vanavond, maar dat geldt net zo goed voor Turkije. De enorme status die Wesley Sneijder en Robin van Persie hebben in Turkije, kan weleens in het voordeel gaan werken van Oranje.

Dat denkt voormalig Oranje-international Pierre van Hooijdonk, die tegenwoordig werkzaam is als analyticus bij de NOS. ‘Ze zetten zich schrap voor een zware klus en kijken op tegen het Nederlands elftal’, zegt Van Hooijdonk over de wedstrijdvoorbereiding van de Turken. ‘Dat wordt natuurlijk gevoed door onze jongens die daar spelen. Van Persie is een grote naam in het voetbal en doet het goed bij Fenerbahçe. Sneijder idem dito bij Galatasaray.’

Van Hooijdonk, die tijdens zijn actieve carrière als profvoetballer drie jaar onder contract stond bij het Turkse Fenerbahçe, is van mening dat beide landen het onderste uit de kan moeten halen. ‘Turkije zal volle bak moeten gaan en wij zullen ons beste spel daar tegenover moeten zetten. Uiteindelijk verwacht ik wel dat we slagen om te winnen’, voorspelt de oud-spits tegenover het Algemeen Dagblad.

Turkije – Nederland

De EK-kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland vangt aan om 18.00 uur. Oranje mag niet verliezen van de Turken. In dat geval neemt de ploeg van bondscoach Fatim Terim de derde plaats over van Nederland. Mis niks van Turkije – Nederland in het liveblog van Onze11.

Praat Mee!