Van Persie terneergeslagen: ‘Dit is vreselijk’

Robin van Persie stapte vol ongeloof van het veld af na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Turkije. De spits van het Nederlands elftal beseft dat het ontzettend moeilijk gaat worden om plaatsing voor het EK van 2016 alsnog af te dwingen.

‘We hebben het niet meer in eigen hand. Vreselijk. Dat vind ik echt vreselijk’, was de eerste reactie van Van Persie bij de NOS. De teleurstelling droop van het gezicht van de aanvaller af, maar van opgeven wil hij nog niet weten. ‘Deze hele kwalificatie gaat ontzettend moeizaam, maar we hebben nog steeds kansen. We moeten doorgaan tot het einde en sowieso de laatste twee duels winnen.’

‘Of dit pijn doet? Dat kun je wel zeggen, ja’, vervolgde Van Persie. ‘De eerste helft hebben we gewoon de controle ondanks die twee ongelukkige momenten. We waren goed aan de bal en creëerden kansen. Ja, het resultaat, dáár gaat het om. Dat hebben we er niet uit gehaald. En dat is zwaar balen. Na rust kwamen we er niet echt goed meer uit. Ontzettend zonde’, sloot de vice-aanvoerder af, die bij afwezigheid van Arjen Robben de band mocht dragen.

Klik hier voor ons uitgebreide wedstrijdverslag van Turkije – Nederland

Praat Mee!