‘Louis van Gaal is mede schuldig aan dramatische EK-kwalificatiereeks’

Een kleine veertien maanden nadat het Nederlands elftal de troostfinale van het WK won van gastland Brazilië, vergooide Oranje tegen Turkije (3-0) zijn kansen op kwalificatie voor het EK. In deze gitzwarte dagen voor het Nederlandse voetbal denkt menig Oranje-supporter met weemoed terug aan de zomer van 2014, behalve Jan Mulder. De voetbalanalyticus stelt dat Louis van Gaal mede schuldig is aan de dramatische EK-kwalificatiecyclus.

Mulder vindt dat de oud-bondscoach de eerste zet in de verkeerde richting heeft gegeven door het Nederlands elftal, geheel tegen het principe van de Hollandse school in, op het WK in een 5-3-2 formatie te laten spelen. ‘De grote ergernis is begonnen op het WK 2014 met het grote kwaad: niet spelen, maar afbreken’, foeterde Mulder bij Sporza, waar hij het EK-kwalificatieduel tussen België en Cyprus analyseerde.

‘Nederland stond in de halve finales, maar dat was puur toeval. Louis van Gaal heeft heel veel kwaad gedaan en dat zit er tot vandaag in’, meende de voormalig international van het Nederlands elftal.

1 Reactieop dit Bericht

  1. Post hoc, ergo propter hoc, Jan Mulder!

Praat Mee!