Roep om door te selecteren klinkt: ‘Sneijder en Van Persie zijn op hun retour’

Onder Louis van Gaal stond de positie van Wesley Sneijder bij het Nederlands elftal geruime tijd ter discussie. Uiteindelijk knokte de 117-voudig international zich terug in Oranje en maakte hij onderdeel uit van de ploeg die derde werd op het WK. Na de nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0) staat Sneijder wederom onder druk, net als Robin van Persie.

Volgens David Endt wordt het tijd om door te selecteren bij het Nederlands elftal. Spelers als Sneijder (31 jaar), Van Persie (32 jaar), Arjen Robben (31 jaar), en Klaas-Jan Huntelaar (32 jaar) maken over een aantal jaren immers geen deel meer uit van de Oranje-selectie, maar krijgen nog wel altijd het volste vertrouwen van bondscoach Danny Blind. De keuze voor Sneijder en Van Persie kan Endt niet helemaal begrijpen.

‘Het Nederlands elftal speelt nu nog met spelers die in het verleden grote prestaties hebben geleverd, maar waardoor je meer op hoop en verwachting speelt in plaats van op werkelijke kwaliteiten’, zegt de voetbalanalist tegen BNRWant daar mankeerde het aan. Met name Wesley Sneijder en Robin van Persiewekken de schijn een topvoetballer te zijn, maar zijn op hun retour. Ze kunnen het team niet bij de hand nemen en niet beslissend zijn’, concludeert Endt. (Foto: Instagram)

Praat Mee!