‘We moeten het EK vergeten en ons op 2018 gaan richten’

Viervoudig international George Boateng is van mening dat bondscoach Danny Blind zich moet gaan richten op de lange termijn en het komende EK alvast uit zijn hoofd moet zetten. De ex-prof, die nu actief is als coach en analyticus in Maleisië, trekt een vergelijking met Marco van Basten, die in 2004 het stokje overnam van Louis van Gaal en ook een tijdje aan het worstelen was met zijn selectie. 

‘We moeten gewoon weer opnieuw beginnen met het Nederlands elftal. In 2004 nam Marco van Basten het takenpakket van Louis van Gaal over, en het hele land zei toen dat als we het WK missen, het niet zo erg was’, zo zegt de voormalig speler van Feyenoord en Aston Villa in gesprek met Sky Sports.

‘Vlak na zijn aanstelling gaven we Marco de kans om zijn werk te doen en je kon het resultaat zien. Dit moeten we ook aan Blind gunnen en het komende EK uit ons hoofd zetten en ons gaan richten op het WK in 2018’, vervolgt Boateng.

Door het dure verlies van Nederland tegen Turkije is de kans heel groot dat kwalificatie voor het EK nu echt onmogelijk is geworden voor Blind en zijn manschappen. ‘Ik vrees het ergste, ik hoopte op een gelijkspel tegen Turkije maar zij scoorden drie keer en nu kan het doelpuntensaldo ook nog een rol kan gaan spelen als we op dezelfde punten eindigen. Het worden nog twee zenuwslopende wedstrijden’, sluit de trainer af.

Praat Mee!