Van Oostveen: ‘Geen crisis bij Oranje’

Na het verlies tegen Turkije lijkt het Nederlands elftal het EK van 2016 niet meer te gaan halen. KNVB-directeur Bert van Oostveen vindt het na twee verloren wedstrijden echter te vroeg om te spreken van een crisis bij Oranje. Zo laat hij weten in gesprek met de NOS.

Van Oostveen is van mening dat er te snel een oordeel wordt verbonden aan de verloren wedstrijden tegen IJsland en Turkije. ‘Het woord crisis wordt te gemakkelijk in de mond genomen als je twee keer verliest. Het is historisch slecht, maar of dat te maken heeft met het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit weet ik niet. Daar moeten de deskundigen zich maar over uitspreken. Ik noem dit geen crisis, maar de situatie is wel zorgelijk’, geeft de beleidsmaker toe.

Dat Oranje niet genoeg kwaliteit in de selectie heeft is volgens hem ook niet waar. ‘In de breedte is er nog altijd genoeg kwaliteit’, aldus de KNVB-directeur, die wel erkent dat er de nodige problemen zijn bij het Nederlands voetbal. ‘Misschien volgt het Nederlands elftal wel een beetje de lijn van het clubvoetbal.’

Praat Mee!