Oud-international: ‘Blind dramatisch als bondscoach, tijd voor Koeman’

René van de Kerkhof vindt dat de KNVB na de nederlagen tegen Turkije en IJsland moet ingrijpen. De voormalig international is van mening dat de dagen van Danny Blind nu al geteld zijn en pleit ervoor om in plaats daarvan Ronald Koeman als bondscoach aan te stellen.

Van de Kerkhof denkt niet dat het niveau van de spelers het probleem van het Nederlands elftal is. ‘Als je Blind op de bank ziet zitten als een zoutzak, dan denk ik: ga er eens voor! We hebben talent, we hebben goede spelers, maar als je deze wedstrijden verliest moet je als grote speler toch gaan nadenken over wat je verkeerd doet’, laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zijn broer Willy is iets positiever ingesteld. ‘Ik heb nog wel vertrouwen in Blind. We hebben nog een klein kansje en we hebben de kwaliteit om op een EK te presteren.’ René ziet dat echter niet gebeuren. ‘Eerst werd Guus Hiddink aangetrokken die er een beetje een puinhoop van maakte, nu maakt Blind er een puinhoop van. De KNVB moet zich nu heel snel achter de oren gaan krabben en de twee Koemannetjes aantrekken.’

Praat Mee!