Ook jeugdteams Oranje weten niet te winnen: nederlagen tegen Frankrijk en Duitsland

Ook voor de Nederlandse jeugdploegen verliep de interlandweek niet erg prettig. In navolging van het Nederlands elftal leden ook Oranje onder-20 en Oranje onder-19 nederlagen. Tegenstanders Frankrijk en Duitsland waren op Nederlandse bodem te sterk.

Onder-20 leed maandag tijdens een oefenduel een kansloze 0-2 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Voor rust gingen beide partijen nog gelijk op, maar na de rust waren de bezoekers de sterkste partij. Bij de 0-1 wist Ajax-doelman Indy Groothuizen een strafschop nog te keren. De rebound was echter voor Alexis Blin. Vlak daarna viel ook de 0-2, via invaller Maxwell Cornet. Pelle van Amersfoort kwam in de slotfase nog dicht bij de 1-2, maar zijn schot ging net over het doel.

Later op de avond ging het Oranje onder-19 al niet veel beter af. Duitsland bleek in de oefenwedstrijd met 1-2 te sterk. Na rust viel de eerste treffer voor de bezoekers. Nederland maakte al snel weer gelijk, via PSV-talent Sam Lammers, maar lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten. Amara Conde zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer van de Duitsers.

Praat Mee!