Italianen zijn klaar met Balotelli en zijn fratsen

De Italiaanse media pleit voor een Italië zonder superster Mario Balotelli tijdens het aankomend WK in Brazilië. De pers is het gedrag van het enfant terrible meer dan zat terwijl ook de prestaties van Super Mario te wensen overlaten.

‘Denk er eens over na: verdient deze Balotelli het wel om deel te nemen aan het WK?’, kopt de Italiaanse krant Tuttosport. Ook La Gazetta dello Sport is klaar met de Milan-spits. ‘Een Italië zonder Balo?’, schrijven zij. Volgens het medium zou Balotelli nog één kans krijgen van bondscoach Cesare Prandelli, die ook andere opties in de spits openhoudt.

Balotelli reageerde zaterdagavond ook furieus toen hem werd gevraagd of hij wel of geen topspeler is. ‘Jij snapt helemaal niets van voetbal’, beet Balotelli van zich af. ‘Geloof me, echt niet. Oh, is dat niet aardig? Dat maakt me niks uit, he-le-maal niks. Ik heb nooit gezegd dat ik een topspeler ben.’

De 23-jarige aanvaller is sinds 2010 dé aanvalsleider van de Italianen en hielp de La Squadra Azzurra in 2012 hoogstpersoonlijk naar de EK-finale. Balotelli speelde tot op heden 29 interlands, waarin hij 12 keer wist te scoren. (Foto: OTRS / Presidenza della Repubblica)

Praat Mee!