Update | Willems moet rentree toch uitstellen

Het herstel van Jetro Willems verloopt volgens plan. De linksback van PSV en het Nederlands elftal revalideert momenteel van een knieblessure die hij in de voorbereiding opliep. Maandag kreeg Willems goed nieuws van zijn behandelend arts.

‘Vandaag goed bericht gehad van de dokter. Knie gaat goed, klaar voor volgende stap in de revalidatie’, liet Willems gisteren weten op zijn Twitteraccount. De Rotterdammer ligt daardoor nog altijd op schema om begin oktober zijn rentree te maken in het elftal van PSV-trainer Phillip Cocu. In dat geval zou Willems ook eventueel inzetbaar zijn tijdens de laatste twee EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).

Ondanks dat Willems pas 21 jaar oud is, speelde hij al zestien interlands in het Oranje-shirt en maakte hij het EK van 2012 mee. Het WK in Brazilië moest Willems missen vanwege een knieblessure. Tijdens de afgelopen interlandperiode vervingen Daley Blind (tegen IJsland) en Jaïro Riedewald (tegen Turkije) Willems op de linksbackpositie bij Oranje. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)


Update 11 september 08.52 uur

Jetro Willems moet zijn rentree uitstellen tot eind oktober. Dat meldt De Telegraaf. Eerder deze week had de linksback nog goed nieuws gekregen over het herstel van zijn knie, waaraan hij in de voorbereiding geblesseerd raakte. Daardoor moest hij onder meer de interlands tegen IJsland en Turkije missen. PSV ging er vanuit dat Willems eind september/begin oktober weer in actie zou kunnen komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Bondscoach Danny Blind kan daardoor alvast een streep zetten door de naam van Willems. Op 10 en 13 oktober speelt het Nederlands elftal de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis). Oranje moet hopen dat Turkije tegen IJsland en Tsjechië een nederlaag lijdt of twee keer gelijk speelt. In dat geval plaatst de nummer drie van het afgelopen WK zich bij twee zeges alsnog voor de play-offs, waarin een ticket veiliggesteld kan worden voor het EK in Frankrijk.

Praat Mee!