Update | Nieuw voetbalblad VI wordt kwartaaluitgave

Het programma Voetbal Inside overweegt om een nieuw voetbalblad in de markt te brengen. Dat laat Johan Derksen dinsdag weten in de nieuwe VARA-gids.

Nieuwe voetbalblad

Derksen wil dit samen doen met de hoofdrolspelers van het programma: Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kaay jr. en Johan Boskamp. ‘Op 10 september gaan we erover beslissen, we zijn al in gesprek met andere uitgeverijen’, zegt Derksen. ‘En we nemen allemaal ons netwerk mee.’

Voetbal International

De oud-hoofdredacteur van Voetbal International vertrok afgelopen jaar bij het tijdschrift waar hij jaren de scepter over zwaaide. Derksen kan ‘de achteruitgang van het blad’, zoals hij het noemt, maar moeilijk aanzien en is vermoedelijk daarom in actie gekomen. Door de bonje tussen Derksen en het blad kon het programma Voetbal International niet verder gaan en is het Voetbal Inside geworden. Het blad Voetbal International heeft zich volledig teruggetrokken en zou inmiddels zelf ook bezig zijn met online video.

Update 15.23 uur:

Tegenover Quote heeft Wilfred Genee bevestigd dat het klopt wat Johan Derksen heeft gezegd. ‘Oh my God, heeft Johan zich weer verluld? Ach wat. Het is zo’, reageert hij. ‘We gaan erover nadenken. In eerste instantie zal het gaan om een kwartaalblad, waarbij we allemaal onze expertise inbrengen. Ben nu op weg naar de uitgever. Zeg niet welke.’

Derksen meldt dat naast het blad ze ook de ambities hebben om ook boeken te gaan uitgeven. ‘Dus dan kan meneer Clement (uitgever van VI) fluiten naar zijn nummer 1-hits’, aldus de snor.

 

Praat Mee!