VIDEO | Van Dijk wacht op kans in Oranje

VIDEO | Virgil van Dijk wacht nog altijd op zijn eerste interland voor het Nederlands elftal. Tegen Turkije moest de fysiek sterke verdediger Stefan de Vrij en Jeffrey Bruma voor zich dulden, maar een debuut lijkt niet al te lang op zich te laten wachten. De discussie over de verdediging van het Nederlands elftal werd deze week immers weer aangezwengeld nadat Oranje vier tegentreffers moest incasseren tegen IJsland en Turkije.

Vooral bij de 1-0 van Turkije ging het centrale duo De Vrij/Bruma lelijk in de fout. Er ontstond een enorm gat in het centrum, waar de in Nederland geboren Turk Oguzhan Özyakup dankbaar gebruik van maakte. Uiteindelijk eindigde het kwalificatieduel met de Turken in een 3-0 nederlaag, nadat Oranje drie dagen eerder in eigen huis ook al met 1-0 had verloren van IJsland. Ook Van Dijk baalde stevig van de twee verliespartijen.

‘Het waren zware dagen, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Ik heb twee keer met de groep getraind. Daarna zou ik een weekend vrij zijn, maar na de wedstrijd tegen IJsland kreeg ik een belletje en werd ik gevraagd aan te sluiten voor het duel in Turkije. Daardoor heb ik veel moeten reizen’, blikt Van Dijk op het digitale kanaal van Southampton terug op zijn eerste week als Saint.

‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat we zowel van IJsland als Turkije hebben verloren. Ik ben een winnaar, ik wil alle wedstrijden winnen’, zegt de oud-speler van FC Groningen. ‘Vooral wat er in Turkije is gebeurd, is voor niemand goed in Nederland.’

Erkenning bij Oranje

Dat Van Dijk als gevolg van de rode kaart van Bruno Martins Indi alsnog werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, lijkt er op te duiden dat hij ook bij Oranje wat meer aanzien begint te krijgen door zijn overstap naar Southampton. ‘Dat was het enige positieve puntje van de afgelopen week’, lacht Van Dijk.

‘Het Nederlands elftal is heel wat anders. Ik heb daar nog nooit gespeeld. Ik ben wel al een aantal keer opgeroepen, maar ik wacht nog altijd op mijn kans. En als die kans komt, dan ben ik ervan overtuigd dat ik die zal pakken. Tot die tijd focus ik me op Southampton’, aldus Van Dijk, die dinsdag zijn officieuze debuut maakte voor Southampton in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oxford United (2-1 winst.

 

Praat Mee!