Veel kritiek op defensie Oranje: ‘Ze missen bepaalde slimmigheid’

Ronald de Boer is van mening dat vooral de verdediging van het Nederlands elftal niet goed genoeg is. Zo laat hij weten tegenover Voetbal International. Vooral het centrale duo, bestaande uit Jeffrey Bruma en Stefan de Vrij, moet het ontgelden.

‘In het centrum van de defensie bewezen De Vrij en Bruma tegen Turkije dat ze een bepaalde slimmigheid missen’, blikt De Boer terug op de wedstrijden tegen IJsland en Turkije. ‘Ze maakten inschattingsfouten die het verschil bepalen tussen top en subtop. De Vrij schakelde zichzelf uit met een onnodig kopduel en Bruma had daarna nooit uit het centrum mogen weglopen. Slimmigheid is een belangrijke maar helaas moeilijk aan te leren kwaliteit op dit niveau. En dat mis ik bij dit centrale duo.’

Ook de keuze van Danny Blind om Luciano Narsingh op de plaats van de geblesseerde Arjen Robben te laten spelen, was volgens de analyticus geen slimme. ‘Op de rechtervleugel had ik voor Quincy Promes gekozen. In de omschakeling ontlopen hij en Narsingh elkaar niet veel met hun snelheid, maar Promes heeft meer balgevoel in zijn voeten. Narsingh doet het goed in de Eredivisie, maar op topniveau komt hij tekort’, oordeelt hij.

Praat Mee!