Rare gang van zaken rond Riedewald: ‘En vervolgens hoort hij: ‘je gaat spelen als linksback”

De negentienjarige Ajax-verdediger Jaïro Riedewald maakte zondagavond zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat deed hij niet op zijn geliefde positie in het centrum van de verdediging, maar op de linksbackpositie. En dat vond Freek Jansen, verslaggever van Voetbal International, op zijn zachts gezegd een vreemde keuze van bondscoach Danny Blind.

‘Moet je eens voorstellen. De bondscoach vroeg vorige week nog aan Riedewald wat zijn favoriete positie is. En hij zegt: ‘centrale verdediger.’ En een paar dagen later hoort-ie: ‘je gaat spelen vanavond, als linksback”, sprak Jansen maandagavond op het YouTube-kanaal van FC Afkicken zijn verbazing uit over de manier waarop de basisplaats van Riedewald tegen Turkije tot stand kwam.

‘En dan kun je ook verder gaan denken. Waarom roep je Kongolo op?’, vroeg de journalist zich af, die afgelopen week bovenop het Nederlands elftal zat. ‘Dat was de linksback achter Daley Blind. Nou, die weet nu ook hoe hij erop staat. Voor Anita geldt hetzelfde. Geen speler weet meer wat links en rechts is bij de bondscoach. Het is een complete chaos’, beschreef Jansen de huidige situatie bij Oranje.

Praat Mee!