Zoet: ‘Persoonlijke fouten zijn het probleem van Oranje’

Jeroen Zoet denkt dat de hoeveelheid persoonlijke fouten die werden gemaakt tegen IJsland en Turkije het Nederlands elftal uiteindelijk opbraken. Vanaf de bank zag de doelman hoe Bruno Martins Indi een rode kaart pakte, Gregory van der Wiel een strafschop veroorzaakte en de defensie er bij de goals van Turkije niet goed uitzag.

Dat het lastig zou worden voor Oranje viel van te voren te voorspellen. Maar nul punten uit twee wedstrijden lag ook niet in de lijn der verwachtingen. ‘Tja, ik denk dat iedereen er wel iets anders van had verwacht. We hadden het allemaal in eigen hand om ons sowieso te plaatsen voor de play-offs. En nu hebben we dat niet meer in eigen hand. Waar het misging? Ik denk dat we gewoon te veel persoonlijke fouten maakten’, legt Zoet de vinger op de zere plek.

‘Daardoor verlies je de wedstrijden, op dat niveau wordt het afgestraft’, vervolgt de PSV-doelman in gesprek met het Eindhovens Dagblad. ‘Iedereen speelt bij een topclub, of in ieder geval bij een goede club. En dan moet je er extra voor waken dat je persoonlijke fouten maakt. Maar dat is helaas wel gebeurd.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!