Engelse media: ‘Carneiro beschuldigt Mourinho van seksisme’

Eva Carneiro is van plan om stappen te ondernemen tegen Chelsea en José Mourinho. Zo melden diverse Engelse media woensdag. De fysiotherapeut is bij Chelsea op non-actief gesteld na een ruzie met de trainer. Vrijdag zal de zaak worden behandeld door het medisch comité van de FIFA.

Tijdens het duel tussen Swansea City en Chelsea renden Carneiro en haar collega Jon Fearn zonder toestemming van Mourinho het veld op om Eden Hazard te verzorgen. De Portugese trainer reageerde echter woedend op de actie. ‘Ik weet heel zeker dat Eden niks mankeerde’, zo liet hij weten. Sindsdien zijn beide artsen niet meer welkom bij de club. De FIFA onderzoekt onder meer of er sprake was van seksisme. Mourinho noemde Carneiro namelijk na afloop van het duel met Swansea met enige minachting zijn ‘secretaresse’.

Deskundigen die in de Engelse media aan het woord komen verwachten dat de clubarts de zaak zal winnen. ’99 van de 100 mensen die dat horen, zouden snappen dat de trainer bedoelde dat vrouwen niks van voetbal begrijpen, vertelt expert Mary O’Rourke. ‘Het medische team heeft niets fout gedaan. Het is hun taak om op de gezondheid van de spelers te letten.’

Praat Mee!