Meer duidelijkheid over transfersom Memphis: ‘Het is wel wat meer, ja’

Memphis Depay bracht deze zomer flink wat geld in het laatje van PSV. De negentienvoudig Oranje-international vertrok naar Manchester United en zag het vertrouwen in zijn kwaliteiten uitgedrukt worden in een transfersom van 27,5 miljoen euro, die middels bonussen kan oplopen tot 32 miljoen euro. Volgens Marcel Brands kloppen die bedragen echter niet. Het daadwerkelijke transferbedrag ligt veel hoger.

Dat laat de technisch directeur van PSV weten tegenover Voetbal International. Wat het precieze bedrag is dat de regerend landskampioen heeft ontvangen uit Manchester, wil Brands niet loslaten. Wel kan hij laten weten dat de bedragen die in de media de ronde hebben gedaan niet kloppen. ‘Het is wel wat meer, ja’, geeft Brands toe.

VI denkt dat het vaste transferbedrag dat PSV heeft ontvangen zo rond de 34 miljoen euro schommelt. Daarbovenop hebben PSV en United nog afspraken gemaakt over een variabele transfersom van negen miljoen euro. In totaal zou het dus gaan om een afkoopsom van 43 miljoen euro. ‘Tja… Daar ga ik niks over zeggen. Dat is niet aan ons’, houdt Brands zich op de vlakte.

Duurste Nederlander ooit

Als de bedragen kloppen, dan zou Memphis de duurste Nederlander ooit zijn in de geschiedenis. Marc Overmars had het vorige record in handen, dat uit 2000 stamt. Destijds maakte de oud-international van het Nederlands elftal voor 40 miljoen euro de overstap van Arsenal naar FC Barcelona.

Praat Mee!