KNVB en De Vrij reageren op commotie rond blessure: ‘Weloverwogen beslissing geweest’

Een oude knieblessure begon in aanloop naar de interland tegen Turkije (3-0 verlies) weer op te spelen bij Stefan de Vrij. Desondanks gaf de medische staf van het Nederlands elftal toch groen licht aan de verdediger van Lazio Roma om in actie te komen tijdens het EK-kwalificatieduel. Dat bleek geen goede beslissing te zijn van het medische team van Oranje, want in de rust moest De Vrij geblesseerd achterblijven in de kleedkamer.

Nader onderzoek in Rome heeft uitgewezen dat De Vrij een ontsteking heeft aan de buitenkant van zijn linkerknie. En daar zijn ze bij Lazio niet blij mee. ‘Hij moest spelen in ongeschikte omstandigheden. De kans dat hij zondag tegen Udinese speelt is minimaal’, liet Stefano Lovati dinsdag weten op Lazio Style Radio. De dokter van de Italianen gaat deze week met de KNVB contact opnemen om de kou uit de lucht te halen.

Verklaring KNVB

Inmiddels heeft de Nederlandse voetbalbond middels een verklaring van perschef Bas Ticheler laten weten dat de medische staf van het Nederlands elftal niet over één nacht ijs is gegaan. ‘In de eerste plaats betreuren we het natuurlijk dat Stefan geblesseerd is. Wij hebben in de aanloop naar de wedstrijd tegen Turkije een zeer zorgvuldige afweging gemaakt en het is een weloverwogen keuze geweest om hem te laten spelen’, luidt het statement van de KNVB.

De Vrij sluit zich aan bij die verklaring. ‘De keuze om te spelen heb ik samen met de technische en medische staf gemaakt’, zegt de 23-jarige international. ‘Ik had vorig seizoen al last van die knie. Ik had vervolgens door een liesoperatie een korte voorbereiding. Door een korte periode waarin de wedstrijden elkaar snel opvolgden, heb ik waarschijnlijk een reactie gekregen.’

Praat Mee!