‘Robben wordt ploeggenoot van Van Persie bij Fenerbahçe’

Als we de Turkse krant Haberturk mogen geloven, dan wordt de Nederlandse afvaardiging in de Süper Lig snel uitgebreid. Arjen Robben zou de volgende international zijn die zijn geluk gaat beproeven in de Turkse competitie. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft met het Fenerbahçe van collega-international Robin van Persie een akkoord bereikt over een driejarig contract.

Dat zou allemaal het gevolg zijn van de nieuwe blessure die Arjen Robben opliep tijdens de afgelopen transferperiode. De 31-jarige speler van Bayern München leek de afgelopen jaren zijn imago als ‘man van glas’ van zich af te hebben geschud, totdat Robben vorig seizoen wederom enkele maanden zoet was met een tweetal spierblessures. Ook in deze nog prille voetbaljaargang wordt Robben alweer achtervolgd door blessureleed, waardoor Bayern tot de conclusie zou zijn gekomen dat ze de Nederlander beter kunnen verkopen.

Fenerbahçe zou de kwaaltjes van Robben voor lief nemen. De 87-voudig international kan in Istanboel op jaarbasis vijf miljoen euro netto gaan verdienen. Daarmee zou hij nog meer geld gaan opstrijken dan nu het geval is in Zuid-Duitsland. Afgelopen zomer wist Fenerbahçe Oranje-spits Robin van Persie al te contracteren, terwijl bij aartsrivaal Galatasaray met Wesley Sneijder eveneens een vedette van het Nederlands elftal vastligt. (Foto: Instagram)

Praat Mee!