‘Jeugdinternational FC Twente debuteert tegen Ajax’

Het zijn slechts geruchten, maar het zou zomaar eens kunnen dat Joël Drommel zaterdagavond zijn Eredivisiedebuut gaat maken voor FC Twente. De doelman van Oranje onder 19 krijgt in de competitiewedstrijd tegen koploper Ajax de voorkeur boven Nick Marsman, zo meldt een fanaccount van FC Twente op Facebook.

De pas achttienjarige Drommel geldt als één van de meest talentvolle keepers van Nederland en verlengde onlangs zijn contract bij FC Twente tot medio 2019. Na het ontslag van Alfred Schreuder lijkt zijn opvolger René Hake te gaan kiezen voor een nieuw gezicht onder de lat in de persoon van Drommel. De Bussumenaar is sinds dit seizoen de tweede doelman van de Tukkers, nadat de eigenlijke back-up van Marsman, voormalig Jong Oranje-international Sonny Stevens, in april van dit jaar zijn kruisband afscheurde.

Vier jaar geleden was Drommel nog gewoon veldspeler bij Almere City, totdat hij plotseling besloot de keepershandschoenen op te pakken bij de Almeerse club. Via IJsselmeervolgels belandde hij vorig jaar uiteindelijk bij FC Twente. Sindsdien groeide Drommel uit tot de eerste doelman van de talentvolle lichting van Oranje onder 19 en mocht hij in de voorbereiding zijn officieuze debuut maken tegen Olympiakos.

Praat Mee!