Van Persie wil laatste strohalm aangrijpen: ‘Dat zijn we aan onze stand verplicht’

Robin van Persie beseft zich als geen ander dat hij voor de eerste keer in zijn rijke loopbaan als speler van het Nederlands elftal een eindtoernooi dreigt mis te lopen. Door de nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0) heeft Oranje plaatsing voor het EK niet meer in eigen handen.

‘Voor aanvang hadden wij de touwtjes nog enigszins in handen, maar nu niet meer’, weet Van Persie hoe de kaarten ervoor liggen. ‘Ik kom nu tien jaar uit voor het Nederlands elftal, maar heb ook nog niet eerder meegemaakt dat we niet zelf de controle handen. Dat is heel vervelend’, gaat de vice-aanvoerder van Oranje verder tegenover de Turkse media.

‘Maar we moeten toch hoop houden. We hopen dat Turkije in de laatste twee wedstrijden nog punten gaat morsen. Zelf moeten we de laatste twee duels winnen, dat zijn we absoluut verplicht aan onze stand’, doelt Van Persie op de resterende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). ‘Anders komen we helemaal nergens en doen we niet eens mee aan de play-offs. Dat moeten we in ieder geval proberen voor onze fans.’

Praat Mee!