Koeman: ‘De KNVB hoeft niet te bellen’

Mocht Bert van Oostveen eerdaags toch besluiten om de samenwerking met bondscoach Danny Blind stop te zetten, dan hoeft de directeur betaald voetbal van de KNVB in de zoektocht naar een opvolger niet aan te kloppen bij Ronald Koeman. De manager van Southampton heeft donderdag tijdens zijn persconferentie laten weten dat hij momenteel niet openstaat voor het bondscoachschap bij het Nederlands elftal.

Vorig jaar leek Koeman nog de gedoodverfde kandidaat om Louis van Gaal op te volgen als bondscoach van Oranje. Uiteindelijk koos de KNVB er echter voor om Guus Hiddink aan te stellen. Dat neemt niet weg dat Koeman nog altijd een keer bondscoach wil worden van het Nederlands elftal. ‘Iedereen weet dat bondscoach worden mijn ambitie is’, zei de Nederlandse oefenmeester in aanloop naar het competitieduel met West Bromwich Albion.

‘Maar dat is iets voor de toekomst. Niet voor nu en niet voor volgend jaar. Misschien komt het er eens van, maar voorlopig niet. Ik dien mijn contract hier uit’, verduidelijkte Koeman, die nog een tweejarig contract heeft bij Southampton. De voormalig Oranje-international snapt wel dat de geruchten meteen op gang komen. ‘Het nationale team beleeft niet zijn beste moment. Iedereen kan dat zien. En uiteraard levert dat meteen geruchten op’, aldus Koeman

Praat Mee!