Basisplaats lonkt voor Van Dijk, Clasie nog altijd niet fit

Southampton rondde een paar uur voor het verstrijken van de transferdeadline de transfer van Virgil van Dijk af. De 24-jarige Nederlander maakte voor zestien miljoen euro de overstap naar de club van Ronald Koeman en collega-international Jordy Clasie. Dit weekend kan Van Dijk meteen zijn debuut maken in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion.

Koeman is erg te spreken over zijn landgenoot, die een paar dagen na zijn overgang werd opgeroepen voor het Nederlands elftal als vervanger van Bruno Martins Indi. ‘Hij is een uitstekende speler en verkeert in goede conditie. Hij zou kunnen beginnen’, zei Koeman donderdag in aanloop naar het duel met West Brom.

‘Natuurlijk is de Premier League qua niveau een stapje hoger dan de Schotse competitie, maar hij heeft in de Champions League al tegen goede tegenstanders gespeeld. Hij is pas 24 jaar en kan nog veel beter worden’, aldus Koeman, die zaterdag nog geen beroep kan doen op Jordy Clasie. De middenvelder liep eind juli een hamstringblessure op in de Europa League-wedstrijd tegen Vitesse. ‘Jordy herstelt goed, maar zijn rentree laat nog even op zich wachten.’

 

Praat Mee!